Over Karina

psycholoog, energetisch therapeut, Qigong & Tai Chi docent, artist & student of life.

Als tiener las ik veel, met name boeken over spiritualiteit en diepte-psychologie. Existentiële vragen als: Wat is de ziel? Wat is de bedoeling van ons leven op aarde? Hoe vind je de ware liefde?, hielden me al vroeg bezig.

Jungiaanse psychotherapie, Qigong en sjamanistische healings bleken voor mij de methodes om vrij te komen van trauma, intergenerationele problematiek, blessures en burn out. Een best zware innerlijke reis naar binnen, en tegelijk een bijzonder interessante ervaring. 

Voordat ik Ardite oprichtte werkte ik als docent, mentor en onderwijsontwikkelaar in particulier en democratisch onderwijs. Vervolgens een leidinggevende functie bij een online leervoorziening voor schooluitvallers. 

Van mijn 40e tot 50e werkte ik als therapeut in mijn praktijk Ardite psychologenpraktijk & energiewerk. In de praktijk bood ik Jungiaanse psychotherapie, energetische therapie en de Inca sjamanistische healing.

Ardite Qigong & Tai Chi

In 2004 startte ik met Qigong en Tai Chi. Meteen voelde ik de helende aspekten van deze stijlen van meditatief bewegen. De stijlen die ik oefen en heb beoefend: Wisdom Qigong (ook wel Zhineng of Chi Neng), Taoistische Qigong, Wudan Qigong, Tai Chi Chuan, Golden Flower Tai Chi, Wudan Tai Chi.

Inmiddels geef ik al ruim 10 jaar met veel plezier les. Ik hoop de kennis en oefeningen van Qigong en Tai Chi op een inspirerende manier over te dragen zodat ieder vrij, gezond en in balans door het leven gaat.  

For conscious living

Kennis en kunst deel ik hier: www.forconsciousliving.nl

Studies en training
  • Master onderwijs -en ontwikkelingspsychologie, Universiteit Leiden
  • Jungiaanse counseling, Jungiaanse leeranalyse, Jungiaanse studiegroepen, droomanalyse, actieve imaginatie, creatieve therapie.
  • Energetische therapie, chakra’s. Inwijding in Inca-sjamanistisch werk. Inwijding in Qi- groepshealing. Parapsychologie.
  • Journalistiek.
  • Tai Chi, Qigong, Meditatie, Iaido bij Chinese en westerse leraren.
  • Boeddhisme, Taoisme.
  • Chinese geneeskunde, Tuina therapie.

Op LinkedIn staat mijn volledige CV.

Ardite unites the energy of Artemis and Aphrodite. 
The Greek goddesses of independence, beauty and creativity.

Back to Top