Karina Grijzen – den Oudsten MSc.

Psycholoog, energetisch therapeut, Qigong-docent

In 1972 ben ik geboren in Scheveningen. Op mijn 16e lees ik voor het eerst de theorieën van Jung, zijn visie op spiritualiteit, persoonlijke groei en het onderbewuste spreekt me bijzonder aan. Aan de universiteit Leiden behaalde ik mijn master in ontwikkeling- en onderwijspsychologie. 

Onderwijs

Tot in 2010 ben ik werkzaam in democratisch en particulier onderwijs, eerst als docent, later als onderwijsontwikkelaar en uiteindelijk directeur bij een online leervoorziening voor schooluitvallers.

Therapeut & Qigong docent

Sinds 2006 geef ik les in Qigong.
Sinds 2010 werk ik als Jungiaans counselor en energetisch therapeut in mijn praktijk. www.ardite.nl

Qigong

Sporten en bewegen is deel van mijn leven sinds mijn puberteit. Tijdens stretch-oefeningen begin ik energie te voelen stromen. Ik ga in het bos bij een boom staan en voel weer de Qi stromen. Ik heb geen idee wat het is, maar het voelt bijzonder en fijn. Zo lang ik me herinner kan ik Qi zien bij mensen, dieren en al wat leeft, nu kan ik het ook voelen stromen.

Rond mijn 30e vind ik Zhineng Qigong. Als gevolg van onverwerkt psychologisch trauma ben ik uitgeput en uit balans. Ik ga dagelijks de vorm oefenen. Mijn lichaam wordt weer soepel en gezond, en mijn organen gaan beter functioneren. Daarnaast kies ik ook voor Jungiaanse psycho-analyse om de trauma en oude pijn te verwerken. Emotionele ballast en overbodige gedachten raak ik kwijt, er komt rust in geest en lichaam.

Leraren

Mijn ontmoeting met grootmeester Feng is zowel een van mijn dierbaarste als ook meest bijzondere ervaringen. Grootmeester Feng heeft samengewerkt met grootmeester dr. Pang Ming, en is een van de oprichters van Zhineng Qigong. Zijn training en overdracht van kennis zijn een groot geschenk.

Meester Yuantong Liu leert mij de diepere lagen in de oefeningen en het werken met het groepshealingsveld. Ik ben hem zeer dankbaar voor de persoonlijke gesprekken, zijn wijsheid en overdracht. Meester Yuantong Liu is opgeleid door grootmeester Dr. Pang Ming.

Training & opleiding in Zhineng Qigong

Start Zhineng Qigong level 1, 2002. 
Taiji-bal, Luke Chan, 2005. 
Level 2, Luke Chan, 2006. 
Privé-les, Mark Sluijter, 2007-2009. 
Level 1 in China, meester Yuangtong Liu, 2011. 
Level 2 en 3, Zhigong Instituut, 2012. 
Self Awareness Method, grootmeester Feng, 2013. 
Level 1, 2, 3, Core Improvement Method, meester Yuantong Liu, 2013-2016.
Masterclass, meester Yuantong Liu, 2015-2016. 
Assistent van meester Yuantong Liu oa organiseren van het groepshealingssveld, 2017.
Ming Jue meditatie, Master Wei, 2019

Studies

Master in onderwijs- en ontwikkelingspsychologie – Universiteit Leiden
Jungiaanse psychoanalyse
Energetische therapie
Inwijding Inca-sjamanisme door Dona Marquesa
Tibettaans Boeddhisme
Meditatie
Wudang Taichi
Iaido

Missie 

Mijn missie is om de oefeningen en kennis van Qigong te verspreiden en voor ieder toegankelijk te maken. Daarnaast streef ik naar het op wetenschappelijke wijze onderzoeken van de persoonlijke groei, zoals bewustwording en individualisering, die het gevolg zijn van het beoefenen van Qigong.

Back to Top