Lesblog augustus

Dagelijks Qigong, dagelijks inspiratie.

20/08 Spiralende bal
Vandaag in de online les laat ik nieuwe Taiji-Bal oefeningen zien, ditmaal met de draaiende bal. Oefeningen met de draaiende bal laten de Qi door je lichaam spiralen, een heel bijzondere sensatie.

21/08 Aarden
De zwaartekracht helpt ons om stevig op aarde te staan. En dat voelt super. Dan gaan we denken en trekken onszelf, schouders en al weer omhoog. Dan oefenen we Qigong om weer naar beneden te gaan….

25/08 Hemel & Aarde
Het prachtige hemeldak boven ons, de machtige aarde onder ons. In elk moment van ons leven bieden ze ons houvast en stabiliteit. Voel je beschermd, voel je gedragen, voel de Qi stromen.

27/08 Tao – vers
Dit is Qigong oefenen voor mij : ‘Maak het hoofd leeg van gedachten, laat het hart tot rust komen’. Ruimte creëren in het hoofd voor nieuwe inzichten. Het hart vrij maken van ‘hartstenen’ en in liefde leven.

29/08 Gelukkig nieuw jaar
Vandaag ga ik een nieuw levensjaar in. Dit jaar gaat mijn intuïtie / innerlijk weten bepalen wat ik doe. Mijn hoofd mag meedoen om de vorm in het materiële te gieten. Gedachten hebben dus even niet de leiding meer!

22/08 Nek
Wij doen Crane’s neck, elke dag opnieuw. Elke dag verdwijnt er spanning en stress uit de nek. De kraanvogel heeft minder hersenen dan wij, maakt minder gedachten, …. zijn nek is soepel.

24/08 Rustiger leven
Meer rust, meer ontspanning. De dag beginnen met Qigong is natuurlijk nr 1! En wat is dan nr 2? Doe minder! Vraag je af : Moet dit nu? Moet dit ooit? en veeg je agenda leger. Hoe dat voelt? Een zee van tijd voor jezelf.

26/08 Voel je vrij en in balans
Qigong maakt vrij, vrij van gedachten, emoties, blokkades, oude pijn en al wat jou belemmerd te doen wat je eigenlijk wilt doen. Voel je in balans, met je ‘ware zelf’, de wereld en de mensen om je heen. Oefen elke dag.

28/08 Follow the master
Follow yourself, follow the master. Practice Qigong every day. Compare yourself with yourself an hour before, with a day before. Progress is not following a picture of someone else. Progress is following you.

30/08 Vakantie
De laatste les voor de vakantie. Heerlijk de Lift Qi Up en de Self Awareness methode geoefend met de groep online. Ik ga jullie missen. Op maandag 7 september ben ik weer terug 9:30 online en 18:30 in het bos.


Back to Top