Zhineng Qigong

Qigong (tjiekong) is een eeuwenoude Chinese stijl van bewegen en mediteren. Qi is levenskracht, de kracht die mensen laat groeien en bloemen laat bloeien. Gong betekent bewegen. Bij Qigong school Ardite wordt Zhineng Qigong gegeven. Een wetenschappelijk onderbouwde stijl gericht op heling en bewustwording.

De meditatieve en eenvoudige bewegingen van Qigong openen de meridianen en laten de Qi vrij stromen. De verbeterde Qi-stroom in het lichaam versterkt het zelfhelend vermogen van zowel het lichaam als de geest. De verbinding met het universele Qi-veld werkt aardend en rustgevend.

Zelfbewustzijn

Qigong is een weg naar binnen. Een manier om je zelfbewustzijn te ontwikkelen. Om steeds helderder te worden en zowel fysieke- als emotionele pijn los te laten. Een pad van heling en persoonlijke groei. De weg van de individuatie zoals Carl Jung het zou beschrijven.

Dagelijks Qigong oefenen helpt het lichaam herstellen van ziekte, blokkades oplossen en blessures helen. De emoties nemen minder snel de overhand, en het gevoelsleven komt steeds meer in balans. Dagelijks oefenen geeft ontspanning, rust, en helderheid in denken en doen.

Openen van het hart

Een bijzonder mooi effect, en tegelijk de eerste stap in de spirituele training, is het openen van het hart. Het loslaten van de oude kwetsures, hartstenen, maakt het hart weer vrij. Een vrij hart verbindt in liefde en compassie met ‘het ware zelf’, moeder aarde en alle levende wezens.

Zhineng Qigong

Zhineng Qigong onderscheidt zich van andere Qigong stijlen omdat het zowel een breed scala aan oefeningen omvat alswel een gedegen theoretisch kader. Daarnaast wordt er in Zhineng Qigong gewerkt met een groepshealingsveld wat de helende kracht van de oefeningen nog eens versterkt.

Grootmeester dokter Pang Ming, een Chinese arts bekwaam in westerse- en Chinese geneeswijzen en diverse stijlen Qigong en martial arts creëerde Zhineng Qigong. Hij baseerde de nieuwe stijl op medische kennis, Taoïstische en Boeddhistische oefeningen, moderne wetenschap, oude volks-Qigong en martial arts.

In de jaren 90 van de vorige eeuw leidde dr Pang Ming het Huxia Centre in China waar duizenden mensen Zhineng Qigong oefenden om te genezen van vaak levensbedreigende ziekten. Tegelijk werd er wetenschappelijk onderzoek verricht naar universele wetten en het menselijk bestaan, de Hunyuan Entirety Theory is hiervan het resultaat.

Zhineng Qigong bij Qigong school Ardite

– Zhineng Qigong level 1
Lift Qi Up Pour Qi Down, Peng Qi Guan Ding Fa
Three Centres Merge Standing Form, San Xin Bing Zhan Zhuang
Wall squats, Dun Qiang Gong

– Zhineng Qigong level 2
Body Mind Form, Xing Shen Zhuang
Lead Qi along the channels, Xun Jing Dao Yin Fa

– Zhineng Qigong level 3
Five Hunyuan Form, Wu Yuan Zhong
onderdelen : Crane’s walk, Merging heaven and earth

– Self Awareness Method van grootmeester Feng
– Core Improvement Method van meester Yuantong Liu
– Zhineng Taiji van meester Ooi Kean Hin
– Taiji bal van meester Luke Chan
– Training Hoogsensitiviteit & Zhineng Qigong

Extra oefeningen: Chen chi, La Chi, Chanting, Caterpillar, Body Qi field standing form, walking Taiji.

Back to Top