Eeuwenoud

Geniet van de zachte vloeiende bewegingen. 
De energie, de Qi stroomt vrij door je lichaam. 
Oefen elke dag in ontspanning. 
Nodig plezier, gezondheid en geluk uit in je leven. 
Ervaar de rust en stilte van de geest. 
Open je hart en ben wie je bent… in elk moment.

De oude Chinese meesters stelden:
na elke 100 dagen oefenen bereik je een nieuwe staat van mentale en fysieke gezondheid, na 1000 herhalingen bemeester je een oefening.

Qigong (tjiekong) en Tai Chi  (taaitjie), worden al meer dan 5000 jaar beoefend in China voor de gezondheid van lichaam en geest. Qi is levenskracht, de kracht die mensen laat groeien en bloemen bloeien. Gong betekent bewegen. Het bewegen van Qi met de oefeningen van Qigong en Tai Chi zorgen voor een soepel, sterk en gezond lichaam en een rustige geest. 

Oefenen

Het oefenen van Qigong en Tai Chi voorkomt ziekte en veroudering van het lichaam. Tegelijk zorgt het psychologisch voor balans. De filosofische grondslag van de training, het Taoïsme en Boeddhisme, geeft richtlijnen voor een evenwichtig leven en zelfcultivatie. Kortom een training waarin persoonlijke groei en heling centraal staan. 

Voor het lichaam

De meditatieve rustige bewegingen openen de meridianen en laten de Qi vrij stromen. De verbeterde Qi-stroom in het lichaam versterkt het zelfhelend vermogen van lichaam en geest. De verbinding met hemel en aarde werkt aardend en rustgevend.

Dagelijks oefenen voorkomt ziekte en helpt het lichaam herstellen van ziekte en blessures. Emotionele blokkades komen vrij en zowel lichaam als geest worden soepeler. De emoties nemen minder snel de overhand, en het gevoelsleven komt steeds meer in balans. Dagelijks oefenen geeft ontspanning, rust, en helderheid in denken en doen.

Voor de geest

Qigong en Tai Chi zijn een weg naar binnen. Een manier om het zelfbewustzijn te ontwikkelen. Om steeds helderder te worden en zowel fysieke- als emotionele pijn los te laten. Een pad van heling en persoonlijke groei. De weg van de individuatie zoals Carl Jung het zou beschrijven.

Een bijzonder mooi effect, en tegelijk de eerste stap in de spirituele training, is het openen van het hart. Het loslaten van de oude kwetsures, hartstenen, maakt het hart vrij. Een vrij hart verbindt in liefde en compassie met ‘het ware zelf’, moeder aarde en onze medemens.

Qigong vs Tai Chi

QigongTai Chi
yinyang
basisvervolg
verstillenddynamisch
op 1 plekverplaatsen
aardendlichaamscoördinatie
alleenook met de ander
naar binnen gerichtvan binnen naar buiten gericht
Back to Top