Karina Grijzen MSc.

 To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly. – Henri Bergson

Karina Grijzen, MSc. (1972)
Jungiaans psycholoog, sjamanistisch healer, Tarot reader, docent in Qigong, Tai Chi en meditatie, kunstenaar, schrijver.

Jungiaans psycholoog

In 1972 ben ik geboren in Scheveningen. Op mijn 16e lees ik voor het eerst de theorieën van Jung, zijn visie op spiritualiteit, persoonlijke groei en het onderbewuste spreekt me bijzonder aan. Aan de universiteit Leiden behaalde ik mijn master in ontwikkeling- en onderwijspsychologie. Carl Jung’s perspectief op het individuatieproces, de weg om je “ware zelf” te worden, is een leidraad in mijn werk. 

Zo begon ik als leraar op een particuliere school voor staatsexamens. Examens halen is een ware inwijding in de volwassenheid. Ik vervolgde mijn loopbaan als onderwijsontwikkelaar en directeur in het democratisch onderwijs. 

Eigen praktijk

Tussen mijn 40ste en 50ste werkte ik als Jungiaans psychotherapeut in mijn eigen praktijk. Ik ben geboren met helende en helderziende gaven, om mijn gaven te leren gebruiken koos ik voor inwijding in het Inca sjamanisme. In het Taoïsme vond ik de filosofie waar ik me het meeste thuis voel. Een manier van denken over het leven voortgekomen uit oud Chinees sjamanisme. 

Qigong & Tai Chi

Al meer dan 20 jaar beoefen ik verschillende stijlen van Qigong, Tai Chi & meditatie. Sinds 2006 geef ik les. De teachings van Taoïstisch meester Jeffrey Yuen zijn voor mij de grote inspiratie voor mijn lessen. Qigong, Tai Chi en meditatie zijn voor mij een training om mijn lichamelijke gezondheid te verbeteren en tot mijn “ware zelf” te komen, het pad van heling en individuatie.

Nu

Het doorgeven van de eeuwenoude kennis van Qigong & Tai Chi, het geven van Tarot consulten en energetisch werk is momenteel mijn werk. Wanneer ik niet werk studeer ik Chinese geneeskunde en houd ik me bezig met art & text. 

Studies en training
  • Master onderwijs -en ontwikkelingspsychologie, Universiteit Leiden
  • Jungiaanse counseling, Jungiaanse leeranalyse, Jungiaanse studiegroepen, droomanalyse, actieve imaginatie, creatieve therapie.
  • Energetische therapie, chakra’s. Inwijding in Inca-sjamanistisch werk. Inwijding in Qi- groepshealing. Parapsychologie.
  • Journalistiek.
  • Tai Chi, Qigong, meditatie, Iaido bij diverse Chinese en westerse leraren.
  • Boeddhisme, Taoïsme.
  • Chinese geneeskunde, Tuina therapie.
  • De teachings van Jeffrey Yuen, Taoist meester.

Tarot consult & healing by Karina – www.ardite.nl
Karina’s school voor Qigong & Tai Chi – www.ardite.org
For conscious living, art & text – www.forconsciousliving.nl

Women are meant to be loved, not to be understood. – Oscar Wilde